El llenguatge construeix la realitat, i el llenguatge audiovisual cada vegada té més pes en tots els suports i mitjans de comunicació.
Cada dia veiem milers d’imatges, moltes d’elles amb molt de contingut social i polític. Imatges explícites de conflictes amb morts, de desastres naturals, de problemàtiques socials, etc. I sovint surten els dubtes ètics que ens fan preguntar-nos: Hem normalitzat la violència en les imatges? Com tracten els grans mitjans els seus protagonistes? Com retratem una situació/escena violenta i/o conflictiva com a fotògrafs sense caure en la revictimització i el sensacionalisme? Informem des del privilegi? Entenem allò que fotografiem?
En el taller de narratives ètiques repassarem les principals capçaleres dels grans mitjans nacionals i internacionals, analitzant els principals temes d’actualitat, per veure com empren la fotografia i amb quina intenció. Què diuen i com ho diuen?
Comentarem i analitzarem també, diferents situacions pràctiques on els processos ètics són essencials alhora ficar-nos dins de l’escena i prendre les imatges.
Dimecres 23 de maig de 18.30h a 21.30h.
A càrrec de Carles Palacio del col·lectiu SomAtents