16/5 – Taula rodona: l’ètica del periodisme

16 de maig de 2018

Barcelona en Moviment, més enllà dels atemptats i del referèndum

L’any 2017 quedarà marcat com l’any dels atemptats a Barcelona i Cambrils i l’any de la repressió policial durant el referèndum de l’1 d’octubre.

Quin va ser el tractament dels mitjans (els tradicionals i els independents) d’aquests dos episodis? De quins elements disposa el periodista per poder elaborar cròniques rigoroses en pocs minuts, just després d’uns atemptats com els del 17-A? Com pot treballar el periodisme independent jornades històriques com les de l’1-O? L’anàlisi periodística reposada sobre els atemptats i l’1-O obre altres temes transversals que s’han tractat des dels mitjans amb desigual rigor i ètica. Quins dubtes sobre drets humans, migracions, gènere i identitat ha generat el periodisme l’any 2017? A la ciutat de Barcelona, la lluita per l´ús de l’espai urbà ha marcat l’any 2017.
Gentrificació, massificació turística, manters… Quin pes real tenen aquestes realitats als mitjans? Com es tracten aquestes problemàtiques?

Modera: Oriol Soler del Col·lectiu de Periodisme Somatents

Participants a la taula: Mustapha Aoulad Sellam, president de l’associació Stop Als Fenòmens Islamòfobs (SAFI), Anna Celma, periodista del quinzenal La Directa, Bárbara Boyero, fotoperiodista i integrant del col·lectiu editor  del diari El Salto, i Maria Dantas, jurista, activista i comunicadora social que forma part de l’Associació Intercultural Llatins per Catalunya.

A les 19.30h

Etiquetes